Säkerhetspodcasten

Frans Rosén från Detectify gästar podcasten för att diskutera Bug Bounties tillsammans med panelen. Vad är ett Bug Bounty-program, hur arbetar han med att jaga buggar, vad kan man förvänta sig om man ger sig in i Bug Bounty-svängen och mycket mer diskuteras i detta veckas avsnitt av Säkerhetspodcasten. Gästpanelist Fredrik Björeman (Kodsnack mfl) är också med på ett hörn.

Direct download: bugbounties_frans_rosen.mp3
Category:general -- posted at: 9:43am CEST

Fredrik Björeman från bland annat Kodsnack gästar podden! Security Fest, säkerhetskonferensen i Juni i Göteborg. presenteras av Jesper & Johan.  Två olika webbläsarfiasko presenteras: opatchade WebKit kloner, samt Chromodo den helt trasiga versionen av Chrome.

Övriga Nyheter: Java Deserialization är mycket värre än du tror enligt PayPal. Bedragare hackar polis/åklagare. CISCO har ett hål (vilket kom samma dag som podden spelades in, så vi har noll koll). IP kameror har massa problem, Shodan tar numera screenshots av dem, och creeps psykar småbarn via deras baby monitors.

NorseCorps på ruinens kant, kommer de överleva efter omstrukturering? Diffie-Hellman är trasigt i en väldigt speciell konfiguration av OpenSSL, där man optimerar med ett hårdkodat primtal… som inte är ett primtal. Någon sorts rykte om fler säkerhetshål i Struts, och helt underbara regexps.

Direct download: Ostrukturerat_v6_2016.mp3
Category:general -- posted at: 12:13am CEST

Throwback monday till Sec-T 2015. Panelen tar över scenen på Nalen tillsammans med F1nux Tech Weekly och svarar på lyssnarfrågor, diskuterar säkerhetsnyheter och intressanta buggar, bland annat på flygplan...

Direct download: 0x08_Sec-T_Sakerhetspodcasten_and_Finux_Tech_Weekly_mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 10:59am CEST

1