Säkerhetspodcasten

Panelen (minus Mattias) pratar om livet efter Sec-T, hur man kränger prylar, FBiOS, Ryssen kommer, bombdesarmerandes tjuvar och annat tjöt! Vi vil ha hjälp och sponsorer till Säkerhetspodcastens 250 000-fest! Kan du hjälpa till? Hör av dig!

Direct download: Ostrukturerat_v38.mp3
Category:general -- posted at: 10:04am CEST

Rikard och Peter intervjuar Love Björk efter hans talk på Sec-T Community Night 2016. De diskuterar "best-practices" för nätverk och säkerhet, och hur de ofta motsäger varandra i stora installationer med olika infrastrukturer (brandväggar, HA, segmentering, blandade leverantörer etc).


I veckans avsnitt gör panelen en djupdykning i en hackergrupp omsvept av rykten och tveksamma fakta. Vilka är egentligen The Shadow Brokers? Vad innehåller den krypterade datadump som de släppt publikt på nätet? Är det 0-days och annan känslig information stulen från NSA, eller är det bara en scam för att lura nyfikna på bitcoins? Vi går igenom historiken och det material som finns att analysera för att försöka reda ut begreppen och många motsägelsefulla konspirationsteorier.

Direct download: The_Shadow_Brokers_-_Equation_Group_-_NSA_TAO.mp3
Category:general -- posted at: 10:39am CEST

Detta avsnitt spelades in under Sec-T 2016 och är en intervju med Lucas Lundgren som pratar om IOT-protokollet MQTT. Han har i sin research upptäckt att MQTT ofta exponeras mot internet utan någon som helst säkerhet, vilket ledde till att han kan göra allt från att öppna fängelsedörrar, skapa "jordbävningar" eller stjäla pengar. Mycket nöje.

Direct download: Sec-T_0x09_Lucas_Lundgren_-_MQTT.mp3
Category:general -- posted at: 2:56pm CEST

1