Säkerhetspodcasten

I detta avsnitt av Säkerhetspodcasten snackar vi Scam Callers, ni vet, när "Microsoft Support" ringer upp och vill ge en lite "hjälp", mot betalning så klart. Mattias Borg hjälper oss reda ut begreppen och missa inte ett äkta inspelat scam-call, taget under Sec-T 2016, med vår egen Rikard Bodforss, som ligger sist i dagens avsnitt!

Direct download: Sec-T_0x09_Mattias_Borg_-_SCAM_CALLER_Call_Dropped.mp3
Category:general -- posted at: 2:20pm CET

I dagens ostrukturerade avsnitt ger vi en uppdatering om Shadowbrokers, spekulerar om turerna kring Yahoo, pratar IOT-DDoS, hur man bygger ett APT, och mycket mer.

Direct download: Ostrukturerat_v41_2016.mp3
Category:general -- posted at: 12:35pm CET

Peter och Rikard intervjuar Vyrus under Sec-T 2016. De pratar om Quic - UDP för HTTPS, protokollet som Google har deployat worldwide. Varför är det coolt. hur kan det användas för pentester, data exfiltration, proxy escaping och mycket mer.


Ulf Frisk tog just DMA-attacker till nästa nivå i hans presentation som hölls både på Defcon och senast på Sec-T. Han har lyckats kombinera mjuk- och hårdvara till ett billigt verktyg som låter en angripare läsa ut minnet från en låst dator i 150 mbps, något som tidigare var begränsat både i mängden minne som kunde läsas ut och i överföringshastighet. Med PCILeech kan man även enkelt skriva till filsystemet, vilket enkelt låter en angripare skriva över lösenord på existerande konton eller skapa nya för att kunna logga in på en nedlåst dator. Om detta och mycket mer i detta avsnitt av Säkerhetspodcasten!

Direct download: Sec-T_0x09_Ulf_Frisk_-_DIRECT_MEMORY_ATTACK_THE_KERNEL.mp3
Category:general -- posted at: 12:29pm CET

1