Säkerhetspodcasten

Detta är det artonde ordinarie avsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen diskuterar vad man som privatperson kan göra för att skydda sig själv, sitt hem och sitt nätverk mot ondsinta angripare eller irriterade grannar. Avsnittet spelades in den 2e december 2013.

Direct download: hemmasakerhet.mp3
Category:general -- posted at: 11:27am CEST

Detta är det sjuttonde (eller tjugofemte, beroende på hur man räknar) avsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen går igenom vad de pysslat med den sista tiden, tar en koll på de senaste nyheterna och lägger ut storstilade planer för framtiden!

Direct download: ostrukt2dec.mp3
Category:general -- posted at: 11:29pm CEST

Detta är det tjugofjärde avsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen är tillbaka i studion för att fira podcastens ettårsjubileum. Vi diskuterar årets största säkerhetshändelser och berättar om våra respektive vägar in i säkerhetsvärlden.

Direct download: Jubileumsavsnitt.mp3
Category:general -- posted at: 9:54am CEST

Detta är det sjunde intervjuavsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen diskuterar Domain-Driven security och mycket annat med Dan Bergh Johnsson. Inspelat på Omegapoints kompetenskonferens under hösten 2013.

Direct download: sakpodcast_dbj_cut_mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 2:05pm CEST

Detta är det sjätte intervjuavsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket Fredrik Strömberg från anonymiseringstjänsten Mullvad.net kom förbi studion för att snacka VPN, anonymisering, bitcoin och mycket mer. 

Direct download: Mullvad_med_intro_mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 2:43pm CEST

Detta är det sextonde avsnittet av Säkerhetspodcasten i vilket panelen, tillsammans med Fredrik Strömberg från Mullvad.net, diskuterar Defcon och Blackhat, hackRF, bitcoin (igen) och mycket mer. 

Direct download: ostrukturerad_klippt_mixdown3.mp3
Category:general -- posted at: 2:47pm CEST

Detta är det femtonde avsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen bjuder in en hel drös kollegor för att diskutera Snowden, applikationssäkerhet och mycket mer.

Direct download: Sakerhetspodcasten_AvsnittX_-_Ostrukturerat_Sommaravsnitt.mp3
Category:general -- posted at: 1:18pm CEST

Detta är det femte intervjuavsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen dyker ner i grumliga vatten för att undersöka hur man faktiskt bär sig åt för att knäcka hashar på stor skala, och huruvida man kan tjäna något på att ha det som hobby. Som guide i denna tekniska och juridiska djungel har vi Vincent, som av förklarliga skäl har valt att prata med oss under pseudonym.

Direct download: sakpodcastVincent.mp3
Category:general -- posted at: 10:17pm CEST

Detta är det fjärde intervjuavsnittet av Säkerhetspodcasten i vilket panelen intervjuar John Wilander, co-leader för OWASP Stockholm och doktor i datalogi. Följ John på @johnwilander!

Direct download: JohnWilander.mp3
Category:general -- posted at: 4:08pm CEST

Detta är det tredje intervjuavsnittet av Säkerhetspodcasten i vilket panelen intervjuar Mario Heiderich, en säkerhetsresearcher och pentester som bland annat ligger bakom mXSS och många andra klientsidesårbarheter.

Direct download: marioheiderich.mp3
Category:general -- posted at: 1:22pm CEST

Detta är det fjortonde avsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen och en hemlig gäst diskuterar veckans säkerhetsnyheter.

Direct download: Ostrukturerat_v21.mp3
Category:general -- posted at: 9:22pm CEST

Detta är det andra intervjuavsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket Mattias Jidhage intervjuar Justin Searle, en av talarna på Blackhat EU 2013. Justin Searle är en penetrationstestare som fokuserar främst på styrsystem för infrastruktur (SCADA) och Smart Grid.

Direct download: JustinSearle.mp3
Category:general -- posted at: 7:51pm CEST

Detta är avsnitt tretton av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen diskuterar Rikards nya Nexus, Bitcoin-debaklet, stulen källkod, veckans nyheter och mycket mer!

Direct download: Sakpodcasten13ostrukt.mp3
Category:general -- posted at: 12:12am CEST

Detta är avsnitt tolv av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen gräver djupt i det fantastiska ämnet webbsäkerhet. Vi diskuterar session hijacking, cross site scripting, CSRF, tvåfaktors-autentisering, lösenordslagring och mycket mer!

Direct download: Podcast11webbsakerhet.mp3
Category:general -- posted at: 2:20pm CEST

Avsnitt 11 (egentligen tolv) av säkerhetspodcasten, i vilket panelen bland annat tar del av Mattias berättelser från BlackHat EU i Amsterdam, dissikerar kinesiska hackergrupper och lär sig allt man behöver veta om Swating.

Direct download: Podcast_12_Ostrukturerat.mp3
Category:general -- posted at: 2:47pm CEST

Avsnitt tio av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen diskuterar Windows XPs tioårsjubileum, spekulerar kring Twitters stulna lösenord, söker upp privata nycklar i GitHub, och mycket mer.

Direct download: pod10ostrukt5feb.mp3
Category:general -- posted at: 1:54pm CEST

Avsnitt nio av säkerhetspodcasten, I vilket panelen diskuterar Smarta Hem, hackade värmepannor och Rikards fruktlösa kommunikation med golvvärmaren.

Direct download: Podcast9smartahem.mp3
Category:general -- posted at: 8:11pm CEST

Avsnitt åtta av säkerhetspodcasten, i vilket panelen pratar i mun på varandra och fabulerar fritt kring ämnet trådlös säkerhet. Inte den bästa podcasten i katalogen hittils, men släppt då omröstningen panelen sinsemellan blev 3-2 till förmån för publicering. 

Direct download: Podcast_7.mp3
Category:general -- posted at: 2:16pm CEST

Detta är avsnitt sju (eller åtta) av säkerhetspodcasten, i vilket podcastpanelen diskuterar säkerhetshål i Ruby On Rails, Java och i Türktrusts certifikatshantering, och mycket mer. 

Direct download: podcast8.mp3
Category:general -- posted at: 3:05pm CEST

1