Säkerhetspodcasten

Detta är det femtonde intervjuavsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen diskuterar malware, hur antivirus fungerar på riktigt, vad man ska tänka på som konsument och mycket mer tillsammans med Anders Nilsson från antivirusbolaget ESET. 

Direct download: sakp2015-v6-andersnilsson-eset_16lufs.mp3
Category:general -- posted at: 2:43pm CEST

Säkerhetspodcasten firar Jul! Panelen går igenom sina nyårslöften och diskuterar den senaste tidens säkerhetsnyheter. Bland annat har podden
varit på OWASP Gothenburg Day 2015 och fick med sig intervjuer med
Michele Orrù @antisnatchor, Sean Duggan @Duggan4Sean och Marie Moe
@MarieGMoe som också finns med i slutet av denna julspecial.

Direct download: Jul_Special_2015_mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 10:34am CEST

Dags för veckans ostrukturerade avsnitt! En bakfull panel minus Rikard går igenom den senaste tidens nyheter, bland annat DNs artikel om Edward Snowden, nya OWASP events i Göteborg, varför Linus Torvalds är en rövmössa och mycket mer! 

Direct download: Ostrukturerat_v46_mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 10:48pm CEST

I detta ostrukturerade avsnitt går panelen (minus Johan) igenom den senaste tidens säkerhetsnyheter. Ämnen som tas upp innefattar bland annat Stagefright 2.0, säkerhetshål i Stripes, kryptobuggar, Safe Harbour, en ny sårbarhet i PGP och mycket mer!

Direct download: Ostrukturerad_2015v41_mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 7:25pm CEST

Under sommaren 2015 läckte mängder av interna dokument från ett ljusskyggt italienskt säkerhetsbolag som heter Hacking Team ut på nätet. Mail, kunduppgifter, källkod och zero-days publicerades online av en okänd hacker. Säkerhetspodcasten reder ut turerna kring Hacking Team-läckan och går på djupet kring de moraliska aspekterna rörande deras affärsmodell.

Direct download: hacking_team_mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 3:43pm CEST

Semestern är över och panelen är tillbaka för att diskutera sommarens säkerhetsnyheter! Ashley Madison (och otrohet i allmänhet), bilhackning, Stagefright, Intel TXT och mycket mer dissekeras i detalj! Vi lottar också ut biljetter till Sec-T i Stockholm, så gå in och tävla på twitter! Använd #ilovesect

Direct download: Ostrukturerat_2015_v35_mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 1:55pm CEST

Vad ska du tänka på när du lämnar Sverige för soligare breddgrader? Var kan man ansluta sig till internet, vilka fällor ska man undvika, kort och gott: hur skyddar man sig på semestern?

Direct download: semestertips.mp3
Category:general -- posted at: 12:25pm CEST

Detta är det fyrtioandra avsnittet av säkerhetspodcasten, i vilket panelen diskuterar den senast tidens nyheter.

Direct download: sakp2105v24_mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 5:46pm CEST

Detta är det fyrtioförsta avsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen ger mer eller mindre genomtänkta tips på bra böcker, sajter och övningar man kan använda för att lära sig mer inom det fantastiska ämnet IT-Säkerhet!

Direct download: Sakerhetslitteratur141211_3.mp3
Category:general -- posted at: 10:26am CEST

Detta är det fyrtionde avsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen diskuterar den senaste tidens nyheter, bland annat Panda antivirus som försökte äta sig själv, Lenovos Superfish, nya attacker mot SSL och mycket mer.

Direct download: sak2015v11-ostrukturerat_mixdown_16lufs.mp3
Category:general -- posted at: 10:26am CEST

Detta är det fjortonde intervjuavsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket Peter och Jesper intervjuar @Snare på Sec-T 2014. De diskuterar Thunderbolt DMA-Attacker och mycket mer. Reklam: Swehack har en CTF som går av stapeln den 20e mars. Läs mer på 2015.swectf.se.

Direct download: sec-t-snare-mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 1:41pm CEST

 

Detta är det första avsnittet av Säkerhetspodcasten som spelades in 2015, den femte februari närmare bestämt, och det är dags för ett ostrukturerat avsnitt! Anders Nilsson (@nilssonanders) från Eset hänger med Säkerhetspodcastgänget och diskuterar bland annat följande: Peter, som bygger en säker men långsam kopieringsalgoritm, Johan som misslyckas med att öppna en dörr, Mattias som sent omsider upptäcker Ris ála malta, Rikard som droppar hints om något han inte får prata om, BMW som låser sina bilar (eller?), Jesper (och all andra), som hatar loss på Tre, Rikard som har en Kafkaesque-upplevelse med staten och panelen som generellt är paranoida angående krypto på internet i sin helhet. Med andra ord en perfekt start på ett nytt år av säkerhetsrelaterad podcastande!

Direct download: sakp2015-v6-ostrukturerat_lufs16.mp3
Category:general -- posted at: 6:30am CEST

Detta är det trettioåttonde ordinarie avsnittet av Säkerhetspodcasten i vilket panelen diskuterar nyheter från slutet på 2014, bland annat malwaret Regin, Piratebays försvinnande, Sony-hacket och mycket mer.

Direct download: Ostrukturerat201412_16lufs_mixdown.mp3
Category:general -- posted at: 3:01pm CEST

Detta är det trettiosjunde avsnittet av Säkerhetspodcasten, i vilket panelen minus Johan plus två gäster, Anna Ryde och Hanna Lidzell (Red One & Red Two) säkerhetskonferenser i allmänhet och Sec-T i synnerhet. Hur anordnar man egentligen en säkerhetskonferens? Det diskuteras även ansvar gentemot slutanvändare inom IT-Säkerhetssfären i sviterna av DNs granskning av bredbandsleverantörer med flera.

Direct download: sakpodcastenredteam2.mp3
Category:general -- posted at: 2:53pm CEST

1